(function() { window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag() { dataLayer.push(arguments); } if (!localStorage.getItem("consentGranted")) { gtag('consent', 'default', { 'ad_user_data': 'denied', 'ad_personalization': 'denied', 'ad_storage': 'denied', 'analytics_storage': 'denied', 'wait_for_update': 500, }); dataLayer.push({'gtm.start': new Date().getTime(), 'event': 'gtm.js'}); } else { gtag("consent", "default", { 'ad_user_data': "granted", 'ad_personalization': "granted", 'ad_storage': "granted", 'analytics_storage': "granted" }); } })();

93 Tæpper

document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Flokati-tæpper

Flokati-tæppet er et traditionelt boligtilbehør fra Pindosbjergene i Grækenland. I 1970'erne kom tæppet på mode langt ud over Grækenlands grænser, og det har også været populært i forbindelse med forskellige retrobølger. Oprindeligt blev flokati-tæpper fremstillet af naturligt farvet uld. I dag produceres farvede flokati-tæpper dog i stigende grad ved at farve ulden før vævning.

Hvordan laves et traditionelt flokati-tæppe?

Flokati-tæppets oprindelsesland er Grækenland, hvor ordet "Flokati" betyder noget i retning af "uldtæppe" eller "tyk hyrdefrakke". Hyrdetæppet, der oprindeligt stammer fra Pindosbjergene, vandt popularitet langt ud over landegrænserne i 1970'erne. Og ikke uden grund, for et ægte flokati-tæppe af ren ny uld er et 100% naturprodukt, som er luftigt og blødt og forurener meget lidt. 

Den traditionelle produktion af en flokati-tæpper foregår i flere trin. Først trådes kædetrådene, som normalt består af spundet nyt uldgarn, på en håndvæv. Nyt uldgarn bruges som skudtråd, hvilket garanterer holdbarhed og en stabil form. En firkant, som er placeret mellem to kædetråde, sikrer den høje luv - dens omkreds bestemmer den senere luvhøjde. Garnet, der er viklet rundt om firkanten, klippes op i hånden, hvilket resulterer i en smuk luv. Jo tættere rækkerne er, jo tungere og højere er kvaliteten af ​​flokati-tæppet - med omkring 1.500 gram pr. kvadratmeter tilbyder en flokati standardkvalitet, og med omkring 3.000 gram opnår den topkvalitet.

En særlig filteproces fuldender produktionen og giver flokati-tæppet dets karakteristiske udseende. Vand fra bjergene strømmer ned i et rundt kar, hvori tæpperne filtes, krympes og forstærkes i timevis af friktionen fra det strømmende vand. Tæpperne tørrer hurtigt i den varme græske sol, og de kan efter det sidste kvalitetstjek anvendes i boligen, hvor de oser af stilfuldhed, elegance og komfort.

Flokati-tæppet og dets typiske egenskaber

Flokati-tæppet betragtes som en klassiker, som gør indtryk med sin fantastisk bløde, lune og smidige luv. Dens typiske shaggy-udseende ser meget naturlig ud, og tæppet er desuden slidstærkt og nemt at pleje.

Som et naturligt tæppe af ny uld bidrager flokati-tæppet til et behageligt indeklima og er desuden velegnet til rum med gulvvarme. Et kendetegn er, at et flokati-tæppe har en tendens til at danne en masse fnug i begyndelsen. Det understreger blot kvaliteten, og at tæppet er fremstillet af naturmateriale. Tæppet holder gradvist op med at fnugge og stopper til sidst helt.Syntetiske fibre er derimod robuste, smudsafvisende, slidstærke og samtidig et rigtig godt valg for allergikere.

Flokati-tæppet - fra klassisk til farverigt

En flokati-tæppe, som er lavet af naturligt farvet ny uld, er altid råhvidt. Som alternativ findes der tæpper, som er lavet af syntetiske fibre såsom polypropylen, og her fås et meget bredere udvalg af former og farver. Så de fås i rund, firkantet og pelsform. Farverne varierer fra varme naturlige nuancer, mønstre og glans til farverige tæpper i blå, lilla, grå eller rød.

Sådan forbliver dit flokati-tæppe smukt i lang tid

Når det kommer til spørgsmålet om, hvordan du plejer et langhåret tæppe korrekt, er det vigtigt at skelne mellem naturuld og syntetiske fibre. Et flokati-tæppe, som er lavet af ny uld, er perfekt beskyttet mod fugt og snavs af lanolin, der naturligt findes i uld. Uldfedt er vandafvisende og smudsafvisende, hvilket gør det svært for vand, smuds og snavs at trænge ind i fibrene. Grundprincippet er altid at følge producentens anvisninger i forbindelse med rengøring.

Flokati-tæpper bør rystes udendørs én gang om ugen og støvsuges regelmæssigt. Let snavs kan nemt fjernes med en fugtig klud og naturlig sæbe eller kulsyreholdigt vand. Dup altid - gnid ikke, ellers kan beskyttelsen gnides dybere ind i fibrene. Hvis størrelsen er passende, kan små luftige stykker stof også vaskes i hånden eller i vaskemaskinen - men kun med lunkent vand og et skånsomt uldvaskemiddel. Det er bedst at undgå at bruge kemiske rengøringsmidler og husholdningsprodukter som bagepulver, sodavand og ammoniak. Groft snavs kan fjernes af en specialforretning med speciale i  tæpperens.

Et flokati-tæppe komplementerer enhver indretningsstil

Det råhvide flokati-tæppe, som er lavet af ren ny uld, komplementerer enhver stilart i boligen. Hvis tæpper er lavet af syntetiske fibre, så lyser det op i boligen i forskellige farverige mønstre og former. Generelt bidrager alle flokati-tæpper med komfort, varme og stilfuld elegance i hjemmet.

Ud over sit unikke look tilbyder et flokati-tæppet et blødt og varmt sted at sidde og ligge i stuer, soveværelser og børneværelser. Her kan babyer kravle glade rundt, og voksne kan sidde på det og læse en god bog. På grund af tæppernes smuds- og fugtafvisende egenskaber er flokati-tæpper også meget populære i køkkener, gangarealer og entréer. På badeværelset ligger tæppet som en blød overflade på klinkegulvet, og tæpperne er også smukke og iøjnefaldende at have som boligtilbehør på altanen og i haven.

Uanset om dit hjem har en orientalsk, moderne eller skandinavisk stil, så er vores vævede og håndtuftede flokati-tæpper en udsøgt dekoration i enhver boligindretning. Uanset om det er ensfarvet, mønstret eller glasfuldt, har vi langhårede tæpper i standardstørrelser og i runde former. Vi har altid et stort fokus på personlig rådgivning og vores kunders tilfredshed. Vi rådgiver dig gerne i detaljer, når du leder efter dit flokati-tæppe.

 

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Skjul"); } else { $btnReadMore.text("Læs mere..."); } }); });