238 Tæpper

document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Hvorfor skal du vælge et vintage-tæppe?


Et klassisk vintage-tæppe er en stilfuld tilføjelse til stuen eller spisestuen. Her i butikken finder du et bredt udvalg af højkvalitets tæppemodeller. De overbeviser med en høj materiale- og forarbejdningskvalitet. I hverdagen viser de sig at være holdbare, robuste og nemme at pleje. Derudover er de elegante tæpper med deres stilfulde mønstre og varierede farver et ægte blikfang i ethvert rum. I det følgende vil du lære mere om vintage-tæpperne fra vores sortiment.

Stort udvalg af trendy tæpper med brugt look

Vintage-tæpper er kendetegnet ved deres brugte look. Retro-tæpperne, trimmet til at se gamle ud, byder stadig på stærke og ensartede farver. Dette gælder især for farvestrålende patchwork-tæpper. Det brugte look giver mere diskrete modeller et særligt udseende, der harmonerer glimrende med vintage-møbler. Klassiske farver som grå eller mørkerød er i fokus her. Uanset om det er uldtæppe eller patchworktæppe, så fås alle modeller i mange forskellige størrelser, farver og mønstre. Orientalske tæpper med vintage-look giver opholdsrum stil og karakter.

Blødt boligtilbehør med nostalgisk charme

Et vintage-tæppe skaber en nostalgisk stemning. Det puster liv i svundne tiders design. De robuste tæpper er ikke kun et visuelt aktiv. Tværtimod sikrer de også behagelig gangkomfort og effektiv støjdæmpning. Bløde tæpper er et uundværligt tilbehør til hjemmet. I vores sortiment finder du tæpper lavet af følgende materialer:

 • uld og bomuld
 • syntetiske fibre
 • sisal

Oplev stilfulde tæpper af høj kvalitet fra vores vintage-sortiment og giv dit opholdsrum noget bestemt. Drag fordel af et stort udvalg, attraktive priser og hurtig levering.

Vintage-tæpper til tidsrejsende

Kunne du tænke dig at bringe charmen fra svundne tider ind i din lejlighed? Med et vintage-tæppe får du et klassisk tæppe med et retro-look. Vælg mellem mange fantasifulde designs, kunstneriske mønstre og farvesammensætninger. De håndknyttede tæpper fremhæver noget historisk og passer godt sammen med gamle møbler og inventar. Men selv i moderne rum giver tæpperne komfort og skaber en indbydende og hjemlig atmosfære. Vintage-tæpper er lavet af naturfibre og syntetiske fibre. Begge er lette at pleje og smudsafvisende. Syntetiske tæpper er rådbestandige og egner sig endda til udendørs brug. Orientalske tæpper gør indtryk med deres stærke farver og markante mønstre, som sætter et luksuriøst præg på rummet. Patchwork-tæpper er også meget populære. De består af en række patch-lignende farver og motiver, der passer sammen som en mosaik.

Hvad er vintage-tæpper?

Vintage tæpper er designet på en måde, der får dem til at se brugte ud uden at være det, når de er nye. De er så at sige de brugte jeans under de moderne tæpper. Vintage-tæpper har et  grundmønster, som ofte (men ikke altid) er et tæppemønster, der baserer sig på traditionelt håndværk. Orientalske tæpper og tæpper fra Asien spiller en særlig rolle . Et ægte håndlavet tæppe går ofte i arv fra generation til generation og vil vise tegn på slid ved normal brug og rengøring. En hel del vintage-tæpper er derfor en slags leg med tidssporene af et forestillet, elsket håndlavet tæppe, hvorved de selv er blevet til gennem tæppeproduktionens mest moderne teknologier.

Hvad er et retro-tæppe?

Hvis noget er designet med et retro-look, viser det (muligvis) tegn på stilepoker fra op til 100 år siden. Et typisk eksempel ville være et nyt lille nyreformet bord med ikoniske ben, der minder om en velkendt møbelstil fra 1950'erne. Retro-look betyder ikke i sig selv, at designet har et brugt look. Det kan det dog betyde. For på designområdet bruges udtrykket "retro" nogle gange generelt for "made old". Et retro-tæppe kan for eksempel være et tæppe med designkendetegn fra en nyere designæra, eller et tæppe, der, når det er nyt, ligner et tæppe, der har været i brug i mange år.

Er vintage-tæpper og retro-tæpper forskellige?

Sagt mellem os: Den stilistiske terminologi for tæpper, der er fremstillet på en moderne måde, bør ikke citeres for hårdnakket. Hvad der kan være et vintage-tæppe eller retro-tæppe for én person, kan være et tekstil à la shabby chic, boho-stil eller noget andet for en anden. Kvalitet og udseende er afgørende for valget af et tæppe. Dette er vores anbefaling: Giv dig tid til at gennemse de forskellige kategorier i vores butik og vælg det tæppe, der passer til dig og dit hjem.

Hvilken indretningsstil passer vintage-tæpper godt til?

Som det kan udledes af ovenstående, er rækken af ​​modeller forskelligartet. Men lad os for eksempel antage, at det er et nyt vintage-tæppe eller retro-tæppe, der har grunddesignet som et håndlavet orientalsk eller asiatisk tæppe, men som er blevet fabrikeret med tydelige brugstegn. Sådanne vintage-tæpper kan - farvekoordineret - blande sig harmonisk ind i disse boligstile, for eksempel: 

 • i boligstile, der svarer til grundmønsterets herkomst.
 • i landstedsstil. 
 • i shabby chic-stilen. 
 • i boheme-stilen. 
 • eventuelt i indretning, hvor der ønskes sarte farvetoner. 
 • ind i neutrale rum. 
 • i en afslappet victoriansk atmosfære. 
 • som balancerende element i funktionelle, moderne opholdsrum. 
 • ind i den pågældende vintage- eller retrostil.

Hvad er fordelene ved vintage-tæpper?

De er noget særligt, ikke almindelige. Afhængigt af designet kan de f.eks. bruges som en elegant understregning af indretningselementer og/eller på grund af deres mulige farvning kan de subtilt træde tilbage fra noget falmet. De giver i hvert fald en stue en helt særlig charme. Et af deres særlige kendetegn er det uhøjtidelige i deres design. De peger på, at livet sætter spor og stadig gerne vil leves. Vintage-tæpper eller retro-tæpper er blevet fremstillet ved hjælp af moderne produktionsmetoder, og de kan købes til en overkommelig pris, hvor pris og kvalitet hænger sammen. For en del ejere bliver de i øvrigt på et tidspunkt et incitament til at se nærmere på tæppernes fascinerende historie.

Find dit tæppe i vintage eller retro stil her i vores butik. 

Fem tips: Sådan finder du de rigtige vintage-tæpper

Vintage-tæpper fås nu i alle tænkelige kombinationer: et uoverskueligt antal forskellige mønstre, vintage-tæpper i runde, firkantede, rektangulære. 

Så hvordan finder du det rigtige vintage-tæppe, som passer til dig?

 1. Gå til søgningen med så lidt bias som muligt. De ofte håndlavede tæpper er kunstværker, der ofte er unikke. Du kan indsnævre søgningen ud fra nogle få kriterier, for eksempel ved at angive en specifik geometri af mønsteret eller en bestemt farvepalet.
 2.  Mål ikke kun din plads, før du træffer en købsbeslutning, men også det område, du ønsker, at tæppet skal dække. Hvis du kender de nøjagtige mål, vil dette hjælpe dig til at foretage et smallere valg
 3. Slip tanken om, at der findes sådan noget som det "perfekte tæppe". Produktionen af ​​vintage-tæpper er en meget individuel sag. Så det vil nok ske, at du finder et tæppe, der passer perfekt til dine ideer mht. mønster og farver, men er for lille eller for stort. Eller det modsatte er tilfældet. Overvej at kombinere flere tæpper.
 4. Hold øje med håndvævede tæpper for at få en autentisk vintage-oplevelse. Maskinfremstillede vintage-tæpper er betydeligt billigere, men masseproduktionens aura er umiddelbart tydelig på grund af den manglende opmærksomhed på detaljer. Derudover er maskinvævede tæpper ofte mindre holdbare. Som man siger, "køb billigt, køb to gange."
 5. Spørg eksperter. Sælgerne af vintage-tæpper kan give dig individuel rådgivning. Du kan også kontakte andre mennesker, der har en forkærlighed for disse tæpper på sociale medier for at se, hvilket tæppe der kan være det bedste til dine unikke forhold.

Sådan rengør du bedst dit vintage-tæppe

Fjern det løse snavs ved forsigtigt at banke det ud. Støvsugning med en støvsuger ved en lavere indstilling er også mulig. Hvis du vil rense med vand, skal du først tjekke, hvordan tæppet opfører sig, når det kommer i kontakt med vand. For at gøre dette skal du tage et stykke våd køkkenrulle og trykke det på tæppet i 20 til 30 sekunder. Se på, om kluden er misfarvet. Hvis det er tilfældet, er tæppefarverne "blødt ud", og du bør ikke udføre en renseproces med vand. Hvis farven ikke smitter af, kan du som udgangspunkt rense tæppet i din vaskemaskine. Du bør sørge for, at vaskecyklussen udføres med koldt vand. Ligeledes bør der kun tilsættes mildt rengøringsmiddel i små mængder. Det er bedst at bruge et træstativ til tørreprocessen.

Vintage er i øjeblikket en af ​​de hotteste trends i livsverdenen. De antikke tæpper bringer komfort og en hyggelig atmosfære ind i din stue. I vores hurtige verden er tradition og bæredygtighed værdier, der i stigende grad værdsættes.         

Et vintage-tæppe skaber ikke kun en dejlig atmosfære, men er også et spændende smykke. De lyse og farverige tæpper opgraderer øjeblikkeligt ethvert rum. Flere og flere unge mennesker værdsætter nu værdien af ​​et tæppe af høj kvalitet i stuen eller soveværelset.         

Ligesom vintagekjoler har retro-tæpper deres helt egen karakter. Vintage står for kvalitet, bæredygtighed og nostalgi. Den tidløse stil vil også se godt ud i dit hjem. 

Konklusion

Med et cool vintage-tæppe er du garanteret med på trenden. Tæpperne har en umiskendelig karakter og bliver smukkere og smukkere, som tiden går. Individualitet og miljøbevidsthed er et vigtigt eksempel mod masseproducerede varer og ødelæggelse af naturen.


 

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Skjul"); } else { $btnReadMore.text("Læs mere..."); } }); });