42 Tæpper

document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Berbertæpper

Tæpperne knyttet i Maghreb-landene var oprindeligt vævede tæpper. De sofistikerede knytteteknikker og farvelægning med diamanter og andre ornamenter blev først tilføjet senere i de områder, der var beboet af berbere. Udtrykket "berber" refererer til berberstammen, der bor i Nordafrika og er kendt for deres farverige og kunstneriske tæppevævning. Det moderne Berbertæppe består hovedsageligt af nyt fåreuld. På grund af den høje kvalitet af ny uld er de hyggelige Berbertæpper meget slidstærke og nemme at pleje. Høj luv er særligt luftig, men når ikke i nærheden af kvaliteten af ​​et ægte berbertæppe, som er lavet af ny uld. Et berbertæppe med en stram knude er robust og velegnet til travle rum. Takket være dets tidløse design og luksuriøse udseende er det marokkanske tæppe et køb, der holder. 

Berbertæppernes oprindelse

Et marokkansk tæppe hedder berber og kommer fra Nordafrika, hvor berberfamilierne har været nomader i tusinder af år gennem landene Algeriet, Marokko og Tunesien. I sin oprindelige form var det et rent vævet tæppe, og først i det 20. århundrede opstod et unikt, omhyggeligt håndknyttet tæppe. Tæpperne, som er fremstillet af ren ny uld, udmærker sig ved deres enkle skønhed og robuste funktionalitet. Forskellige farver og mønstre afspejler regionale forskelle.

Kvaliteten af ​​et Berbertæppe bestemmes af antallet af knuder per kvadratmeter. Med en knudetæthed på 10.000 til 70.000 taler tæppeeksperter om normal kvalitet. Morgenland har et udvalg af smukke Berbertæpper med en knudetæthed på omkring 40.000 til 90.000 knuder. Der er også tre forskellige typer knuder, enkelt, dobbelt og tredobbelt, hvis navne er afledt af antallet af tråde, der bruges i hver knude. Knudebetegnelserne stammer fra Frankrig, og enkel eller dobbelt betegner, hvorvidt knyttetrådene er lagt enkelt eller dobbelt. Jo tættere, det er knyttet, og jo flere uldtråde, der bruges til en knude, jo tættere, højere kvalitet og dyrere bliver tæppet.

Prisen fastsættes ikke kun ud fra knudetætheden, men også i forhold til kvaliteten af ​​den anvendte uld. I dag kommer de fleste tæpper fra fabrikker i Maghreb-landene nord for Sahara. Der findes dog også produktionsfaciliteter i Afghanistan, Indien, Pakistan og Tyrkiet.

Berbertæpper - farver, mønstre og former

Marokkanske tæpper fås normalt i lyse (næsten hvide) farver lige fra jordbeige til blød grå. Som regel er designet ret simpelt med kun lidt eller intet mønster. Hvis de er mønstrede, er det traditionelt geometriske figurer som diamanter, trekanter og subtile linjer. I oprindelseslandene laves berbertæpper dog også i farvede knuder. "Yngre" berbertæpper har traditionelle mønstre fordelt over hele tæppets overflade, som er godt fremhævet af lyse farver. Berbertæpper fås i rektangulære og runde former, og de tilbyder en lang række forskellige størrelser og dimensioner, såsom det populære berbertæppe, der måler 200 x 300 centimeter.

Et berbertæppe kombinerer mange fordele

Berbertæpper er naturprodukter, der har en lang forventet holdbarhed på grund af kvaliteten. De er robuste og slidstærke. Derudover spreder de en hyggelig atmosfære og tilpasser sig enhver indretningsstil, takket være deres naturlige farve. Håndknyttede tæpper af uld har en særlig tæt og blød luv, der dæmper hvert skridt og gør det at gå barfodet rundt til en ren fornøjelse. Enhver, der kan lide at ligge på gulvet, anbefales at købe et berbertæppe. Derudover er der et naturligt indhold af lanolin i fåreulden, hvilket gør tæppet smudsafvisende og slidstærkt. Et rigtig hyggetæppe med mange anvendelsesmuligheder!

Sådan forbliver dit berbertæppe smukt i mange år

Det høje fedtindhold i den nye uld betyder, at dit tæppe er smudsafvisende, hvilket gør det nemmere at pleje. Berbertæppet bør dog altid behandles med omhu under rengøring. Regelmæssig pleje omfatter støvsugning i hårets retning. Fugtigt snavs kan fjernes med køkkenrulle, men følgende gælder altid: Dup udefra og ind og gnid aldrig! Små pletter og snavs kan fjernes med et specielt uldvaskemiddel. Erfaring har vist, at berbertæppemodellen generelt ikke tåler fugt særlig godt, så det anbefales at lufte det jævnligt i tørvejr. Tæpperne bør rengøres af en professionel fagmand hvert fjerde til sjette år. Han vasker hele tæppet grundigt med et mildt rengøringsmiddel og behandler det derefter med uldfedtet lanolin. På denne måde bliver fibrene og farverne forfrisket, og du kan have glæde af dit berbertæppe i mange år.

Det rigtige berbertæppe til ethvert rum

Uanset om det er firkantet eller rundt, så er et håndknyttet berbertæppe af ren ny uld en fryd for øjet i ethvert rum. Med sit bløde look og naturlige elegance bidrager det til en hyggelig stemning i stuen. Tæppet passer godt sammen med rustikke og tunge møbler som eksempelvis et spisebord. I soveværelset giver et marokkansk berbertæppe komfort og er behageligt at gå på. Et berbertæppe sætter også et hjemligt præg på arbejdsværelset. Tæppet passer desuden godt til korridorer og indgangspartier, takket være den lyse farve. Berbertæpper bør dog ikke betrædes med (våde) sko for at undgå pletter.

Et traditionelt berbertæppe beriger enhver boligstil

Et traditionelt berbertæppe gør et særligt indtryk med sin enkle naturlighed og sin bløde overflade. Med sine nordafrikanske rødder passer tæppet smukt ind i både orientalske og moderne boliginteriører. Det sætter et stilfuldt præg på rum med antikviteter samt møbler i rustik landhusstil eller en minimalistisk boligindretning. Vælg mellem berbertæpper i flotte farver og kontraster.

Overvejer du at købe et Morgenland berbertæppe, så står vi gerne til rådighed med vores kompetencer. Vi fører et bredt udvalg af tæpper, farver, størrelser, mønstre og designs i forskellige priskategorier. Hvis du ønsker det, kan vi rådgive dig online eller personligt på telefonen og hjælpe dig i din søgen efter dit helt eget yndlingstæppe. Når alt kommer til alt, følger et tæppe af høj kvalitet ofte sin ejer i en menneskealder. Vi glæder os til at byde dig velkommen som kunde.

Berbertæpperens: Sådan rengøres værdifulde tæpper

Et berbertæppe gør opholdsrummet indbydende og behageligt. Disse tæpper er slidstærke og holdbare, men bør rengøres regelmæssigt. I de fleste tilfælde er støvsugning og børstning tilstrækkeligt. Der er et par tricks og hjælpemidler til at fjerne genstridigt og indtørret snavs. I det følgende vil du lære mere om de forskellige måder at rengøre et berbertæppe på.

Fjern indtørret snavs med en blød naturbørste

Et berbertæppe kan støvsuges. Du bør dog indstille enheden til et lavt niveau, for ellers kan tæppefibrene blive beskadiget. Brug også et skånsomt tilbehør og kør støvsugeren jævnt og forsigtigt hen over overfladen. Du kan fjerne indtørret snavs fra berbertæppet med en blød naturbørste. Overfladisk snavs og aflejringer kan normalt fjernes helt med en sådan børste.

Praktiske plejeprodukter gør rengøringen nemmere

Hvis snavset ikke kan fjernes ved støvsugning og børstning, er en tæppevask påkrævet. Med et par praktiske tricks, husholdningsmidler og plejeprodukter kan du nemt rengøre dit berbertæppe. Hæng det vaskede tæppe stramt for at bevare formen. Efter tørring kan berbertæppet smøres igen. Uldens naturlige fedtindhold genoprettes ved at tilføje passende plejeprodukter. Dette holder tæppet smidigt og bevarer dets glansfulde farver. Det binder også ulden til stoffet og gør tæppet mere modstandsdygtigt over for at blive beskidt igen. Før du vasker tæppet, skal tæppematerialet kontrolleret af en ekspert. Afhængigt af silkeprocenten kan forskellige rengøringsmidler og rengøringsmetoder bruges til et berbertæppe.

  • lavt sugeniveau med passende tilbehør
  • børstes af med en blød naturbørste
  • tæppevask
  • smøring

Støvsugning – sådan renser du berbertæpper grundigt

Berber-tæpper anses for at være særligt sarte, fordi de er fremstillet af uld og silke. Derfor bør du følge et par råd, når du støvsuger. Støvsug kun tæppet i luvens retning, da det er mest skånsomt for ulden. Det er kun lejlighedsvis nødvendigt at støvsuge mod luvens retning ved dybtliggende snavs. Brug kun passende tilbehør ved støvsugning. Forkert håndtering og for højt sugeniveau fjerner løse uldrester fra stoffet. Dette forstyrrer filtningen, og berbertæppet begynder at fnugge. Sørg for at lufte berbertæppet regelmæssigt efter rengøring, da der kan udvikle sig en øget lugt.


 

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Skjul"); } else { $btnReadMore.text("Læs mere..."); } }); });