Orientalsk vævede tæpper

398 Tæpper

document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Orientalsk vævede tæpper

Nogle kan lide det nuttet og hyggeligt, mens andre sætter pris på klare former og minimalisme. Med et vævet tæppe kan du sætte dit eget præg og sikre harmoni. De elastiske tæppevidundere kan alt og holder altid formen.
 

Vævede tæpper – robuste, moderne og tidløst smukke

Vævede tæppers oprindelse strækker sig langt tilbage i antikken. Fordi vævning er den ældste teknik til at lave tæpper. Til produktionen anvendes et såkaldt to-tråds system, hvor lodrette kædetråde først strækkes ind i en vævningsramme. De vandrette skudtråde føres gennem kædetrådene skiftevis ovenfra og nedefra, hvilket gradvist skaber en flad vævning.

Det store udvalg af vævede tæpper skyldes blandt andet, at de ikke kun er produceret regionalt, men altid er blevet produceret af alle kulturer rundt om i verden. Afhængigt af oprindelseslandet varierer de anvendte materialer og det traditionelle udseende. Skud- og kædetråde kan være lavet af bomuld, ny uld, viskose, hamp eller sisal. Tæpper, der er lavet af silke ser særligt elegante ud. Afhængigt af tæppet kan kædetrådene behandles som en kant eller sammenkædes til frynser. En af fordelene ved et vævet tæppe er, at det er fladt, let og meget fleksibelt. Derudover er billedet identisk i top og bund, hvorfor vævede tæpper kan bruges fra begge sider. Tæpperne er slidstærke og robuste og har dermed en forventet lang levetid. Det bedste bevis på dette er antikke vævede tæpper, som har overlevet i mere end et århundrede og stadig vidner om materialer af høj kvalitet og mesterligt håndværk. Som eftertragtede samlerobjekter sælges de nu til toppriser.

Stilistisk variation i forskellige farver og mønstre

Nomadefolk brugte engang deres håndvævede kelimtæpper som gulvbelægninger og vægdekorationer og skildrede deres hverdag, deres følelser, deres ønsker og deres traditioner på dem. Mønstre, tegn, motiver og symboler varierede afhængigt af stammen. Kelimtæpperne viste ofte geometriske mønstre eller detaljeret dyre- og planteliv. De traditionelle vævede tæppeløbere er stadig meget populære som kelimer og fås nu også i moderne udgaver med friske farver og farverige mønstre.

Der findes også ensfarvede vævede tæpper i subtile farver - såsom et vævet tæppe i beige eller et vævet tæppe i gråt - og tæpper med begrænsede mønstre, som er afhængige af stilistiske elementer, men som ikke virker forstyrrende i rummet. Vævede tæpper i sarte pastelnuancer eller unikke tæpper, der minder om moderne kunst eller malerier, skaber også en dekorativ og moderne stemning. Der findes vævede tæpper i forskellige størrelser, såsom det populære 160 x 230 cm vævede tæppe. Det er den slags, der gør vævede tæpper til et moderne boligtilbehør, der nemt kan integreres i enhver indretningsstil. Uanset om det er klassisk, etno, landsted, vintage eller klart puristisk design, fremhæver de hvert rum og sætter sit eget særlige stilfulde præg på det.

Korrekt pleje af dit vævede tæppe

Vævede tæpper anses for at være ekstremt robuste og holdbare. Deres pleje kræver ingen øget indsats. Vævede tæpper bør støvsuges mindst én gang om ugen med en standardstøvsuger. På grund af deres lette vægt kan de let vendes og støvsuges fra begge sider. Det kræver ikke engang en stor indsats at ryste det udendørs. Små pletter kan nemt vaskes af med en smule vand og ostemassesæbe. Skum og renseri, rengøringsapparater og vaskemaskiner bør undgås af hensyn til tæppet. Hvis der skal foretages en grundig rengøring, er det tilrådeligt at overlade det til en professionel tæpperenser. Form, kvalitet og farve er garanteret bibeholdt. For at undgå ensidig slitage, og at tæppet falmer pga. sollys, anbefaler specialister at rotere det 90 eller 180 grader med få måneders mellemrum.

Det rigtige tæppe til enhver stue

Takket være deres smudsafvisende egenskaber er sisal- og hamptæpper ideelle gulvbelægninger til meget travle rum, gange og indgangspartier. I stuen skaber vævede tæpper under et sofabord eller din yndlingslænestol en hjemlig atmosfære. Et vævet tæppe af ny uld eller et vævet tæppe af bomuld er særligt velegnet til at skabe hyggestemning. Vævede tæpper tilbyder også en bred vifte af former. Hos os finder du et bredt udvalg af rektangulære, firkantede, runde og smalle tæpper. På denne måde skaber disse smukke og mangfoldige tæpper harmoniske og hjemlige præg og tilpasser sig ethvert boligkoncept og enhver overflade.

Vores udvalg af vævede tæpper spænder fra klassisk design til moderne design. Med forskellige oprindelseslande, materialer, stilarter, former og størrelser tilbyder vi vores kunder et bredt sortiment. Det gælder også mønstrene på vores tæpper, som spænder fra naturlige motiver til geometriske figurer og moderne stribede designs. Forskellige priskategorier sikrer, at det rigtige vævede tæppe forbliver overkommeligt for ethvert budget. Med købet af et vævet tæppe træffer du en bevidst beslutning til fordel for tradition, moderne livsstil og bæredygtighed. Så der er grunde nok til at vælge et stilrent, vævet tæppe, der er nemt at pleje. Ønsker du at købe et vævet tæppe, ser vi frem til at hjælpe dig med dit valg, såfremt du ønsker det.


 

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Skjul"); } else { $btnReadMore.text("Læs mere..."); } }); });