82 Tæpper

document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Sisaltæpper

Sisal består af naturfibre, der har en hygroskopisk egenskab. Sisal er udvundet af agaveblade. Nogle typer planteblade kan have meget stærke fibre, der ikke knækker. Interessen for dette råmateriale, som kan bruges på mange forskellige måder, voksede i det 19. århundrede.

I dag er sisal ikke så populær længere og er blevet erstattet af forskellige syntetiske fibre. På den anden side vender forbrugerne i stigende grad tilbage til naturprodukter. Fiberen er opkaldt efter havnebyen Sisal. Det ligger på Yucatán-halvøen, hvorfra det oprindeligt blev eksporteret til hele verden.

Fordi sisalfibre er relativt korte og stærke, kan de ikke spindes. Derfor behandler producenter hele fiberbundter, som indeholder en høj procentdel af cellulose og andre materialer, der giver dem en hård overflade. Visse processer er blevet udviklet gennem årene for gradvist at blødgøre sisal. På denne måde kan disse fibre kombineres med polyester for at skabe et stof.

Typer af sisaltæpper

Ved første øjekast kan du ikke se, hvad der er inde i sisal. Men naturfibre, som er udvundet fra agaveblade, har et enormt potentiale. Det kan anvendes til meget mere end rigning, kattelegetøj og snore. Sisaltæpper er flotte i boligen og udendørs på terrasser. De robuste tæpper og løbere fås i alle farver, former og størrelser, alt efter om du ønsker et stort eller rundt sisaltæppe. Udbuddet spænder fra gulvtæpper til sengetæpper. Du kan vælge en elegant mørkerød til en moderne stue eller dekorere dit børneværelse med et sisaltæppe med turkis kant.

Med kant

En kant tilføjer noget helt særligt til sisaltæppet set ud fra et visuelt synspunkt. Farven og mønsteret på kanten udfolder en elegant og dekorativ effekt. Derudover sikrer kanter, at de naturfibre ikke flosser i kanterne. Dette bevarer gulvtæppets form. Hos Morgenland Tæpper fås sisaltæppe med kanter i mange forskellige størrelser, farver og mønstre. Du kan altså vælge en model, der stilmæssigt passer til det respektive rum. En stor fordel ved vores sisaltæpper er den skridsikre underside. På den måde kan du være tryg ved, at tæppet ligger fast på et glat gulv.

Med kantbånd

Sisaltæpper med kantbånd er også meget populære. Kantbåndet beskytter dem effektivt mod at flosse. Et farvekoordineret kantbånd sikrer også et smukt udseende. Kantbåndet er lavet af læder eller hør. Med et sisaltæppe kan du sætte et smukt præg på din stue. Sisalfibrene er biologisk nedbrydelige og særligt miljøvenlige.

Velegnet til alle hjem

Et sisal- eller jutetæppe er en praktisk og stilfuld gulvbelægning, som du kan dekorere ethvert rum i boligen med. De skridsikre modeller mister ikke form og tåler at blive brugt meget. Med deres hydrostatiske egenskaber skaber sisalfibrene et naturligt og sundt indeklima. De bortleder fugt hurtigere end et almindeligt silke- eller bomuldstæppe. De bør dog ikke bruges i vådrum.

Sisaltæpper indendørs og udendørs

Tæppets varme naturlige farve tilfører ro i dine rum. Det giver dit design en varm grundtone. Sisaltæpper med farvede kanter giver stuen et særligt præg, og du kan placere dine møbler på tæppet. Sisaltæpper fortryller med deres tekstur og har et unikt præg. Det fascinerende materiale er også velegnet at bruge udendørs. Du kan anvende sisaltæpper til at lægge en skridsikker overflade på trapper, på terrassen eller altanen.

Hvad skal man overveje, når man lægger et sisaltæppe?

Sisaltæpper er ikke beregnet til at blive skåret til. Kanterne er sædvanligvis syede eller har kantbånd. Det forstærker tæppets kanter og forhindrer, at det nemt flosser. Hvis en kant skæres til, kan du nemt komme til at ødelægge det, så tæppet ikke længere er pænt. Har du købt en sisalmåtte til din have, kan du skære den til på følgende måde:

  • Der må ikke ligge støv eller krummer på gulvet.
  • Læg sisaltæppet parallelt med væggen.
  • Fold tæppet på midten. Limen kan nu påføres med spartel. Sørg for, at limen bliver jævnt fordelt,
  • Brug en kost eller lignende til at skubbe halvdelene sammen og tryk ned på de overlappende strimler.
  • Gør det samme med den anden halvdel.
  • Til sidst skæres overgangene forsigtigt ud til de øvrige gulvbelægninger (f.eks. nær døren).
  • Hvis sisalmåtten er dekoreret med kanter, skal du bruge dobbeltsidet tape. Tæpperne skaber en hyggelig stemning, der sikrer en behagelig atmosfære på alle årstider.

FAQ

Hvordan rengør jeg et sisaltæppe?

Følgende plejeanvisninger for sisaltæpper er kun anbefalinger. Sisal er naturfiber, der aldrig må blive vådt. Så er der nemlig risiko for, at det strækker sig og/eller farven bliver udvasket. Dermed kan tæppet få plamager eller et rynket udseende. Vask i vaskemaskinen eller i hånden er derfor ikke muligt.

Hvordan fjerner jeg pletter fra et sisal tæppe?

Fjern pletter på følgende måde. Reager hurtigst muligt. Læg en absorberende klud på tæppet og lad den ligge. Der findes også specielle rengøringsmidler til sisaltæpper. Hvis dit sisaltæppe begynder at rynke, findes der en løsning. Brug varmt vand fra en sprayflaske. Fordel det på tæppet og glat rynkerne ud med hånden. Hvis det er nødvendigt, så gnub de berørte områder tørre.

Køb sisaltæppe online hos Morgenland

Sisaltæpper fungerer som boligtilbehør på kontoret, i trappeopgangen, på børneværelset og i køkkenet. Hvor mange tæpper gør det? Fibertæppet er nemt at rengøre. Det er tilstrækkeligt at bruge en støvsuger. Du kan også tæppebanke små tæpper på klassisk vis. Sisal shampoo vil hjælpe med at fjerne pletter. Hvis du vil have et stilfuldt, slidstærkt og behageligt tæppe, er sisaltæppet det rigtige valg. Du skal blot vælge det rigtige sisaltæppe og købe dig et stort flot tæppe i høj kvalitet. Du vil blive glad for dit køb.


 

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Skjul"); } else { $btnReadMore.text("Læs mere..."); } }); });