(function() { window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag() { dataLayer.push(arguments); } if (!localStorage.getItem("consentGranted")) { gtag('consent', 'default', { 'ad_user_data': 'denied', 'ad_personalization': 'denied', 'ad_storage': 'denied', 'analytics_storage': 'denied', 'wait_for_update': 500, }); dataLayer.push({'gtm.start': new Date().getTime(), 'event': 'gtm.js'}); } else { gtag("consent", "default", { 'ad_user_data': "granted", 'ad_personalization': "granted", 'ad_storage': "granted", 'analytics_storage': "granted" }); } })();

Silketæpper

241 Tæpper

document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Silketæpper - elegance og luksus 

Et ægte silketæppe udstråler en helt særlig elegance og er en iøjnefaldende dekoration til din bolig. Tæppeproduktionen bygger på gamle traditioner.

Silketæpper - en kort oversigt

Tæpper, som er fremstillet af fin natursilke, kommer fra Asien og Orienten og er blandt de mest værdifulde håndværksprodukter. Den anvendte silke er kashmir, qom og kinesisk silke. Deres forarbejdning har formentlig været kendt i næsten 5.000 år. Det boostede økonomien, hvilket den berømte Silkevej vidner om. Selv i dag betragtes tæpper lavet af natursilke som en luksus, hvilket skyldes deres produktion og den komplekse proces med at skaffe silken: sommerfuglelarver producerer dem til deres egne kokoner, og udvindingsprocessen er kompliceret. 

Ren silke er et naturmateriale, og dette materiale er spændende og fascinerende. Silken er blød, let, udsøgt, reflekterer lyset og skaber en elegant glans. Et håndknyttet silketæppe er derfor et særligt værdifuldt stykke håndværk med høj værdi. Tæpper lavet af den fineste kashmir eller Ghom. Silke har den dag i dag bevaret sin fascinationskraft. Et persisk silketæppe er altid populært. De betragtes stadig som luksusvarer, hvis kvalitet man kan spotte ved første øjekast. Antallet af knuder per kvadratmeter svarer til værdien og finheden af ​​det materiale, der skal forarbejdes. Silketæpper er næsten udelukkende lavet med en meget høj knudetæthed. Normalt af erfarne og særligt talentfulde vævere. Silketrådens fine tekstur muliggør op til 1.000.000 knuder per kvadratmeter. Med rene silketæpper er der dog også mulighed for en meget højere knudetæthed. Med 25 gange 25 knuder per kvadratcentimeter (!) opnås dog den maksimale tæthed. Det svarer til imponerende 6.000.000 knuder per kvadratmeter.

Fra silkeormen til det ædle tæppe

Det hele starter med silkeormen. Efter parring lægger hunnen op til 400 æg. Larverne klækkes og lever udelukkende af morbrætets blade. En måned senere begynder de at spinde en kokon om sig selv. Disse ynglende larver vil dog aldrig klækkes, fordi deres kokon er for værdifuld. Op til 20 af disse kokoner afvikles samtidigt og bearbejdes til en enkelt streng. Nu kan råsilken handles. Når man knytter et tæppe, bruges silken på mange forskellige måder. Den kan bruges til at sætte et visuelt præg. I så fald er det kun visse mønsterområder, der knyttes ud af ren silke for at opnå stilfulde effekter. Andre tæpper har kun en silkeluv, mens kædetråd og skudtråde er lavet af et andet materiale. I rene silketæpper er kædetråd, skudtråd og luv alt sammen lavet af ægte silke.

Hvilke egenskaber er karakteristiske for silketæpper?

Materialet er på én gang delikat og robust, og så har det en særlig farve, hvilket gør disse tæpper unikke. De fås i bløde pastelfarver, i naturfarver og i meget stærke farver, hvilket giver stærke farvenuancer. Deres holdbarhed er legendarisk. De går i arv, og hundrede års brug er ikke ualmindeligt. Dertil kommer deres høje knudetæthed, som yderligere fremhæver karakteristika (spændstighed og farveglans). Særligt fine silketæpper bærer en signatur, der navngiver den tyrkiske eller persiske producent.

Et håndknyttet silketæppe - udsøgt, værdifuldt og ekstraordinært elegant

Silketæpper betragtes ikke kun som udsøgte og elegante. Det er også sådan, de ser ud ved første øjekast. Enhver, der ejer sådanne tæpper, bliver regelmæssigt spurgt om det af besøgende. Da de er håndknyttede, er de altid unikke. Tæppets farvelægning er unik, og kvaliteten er absolut topklasse. Hvert rum får en uforlignelig atmosfære. Gulvtæpper af silke hænger ofte på væggen, hvor de er stærkt iøjnefaldende, men man kan også gå på dem: det viser deres robusthed. De kan også vedligeholdes med milde plejemidler. Silkemodetøj bliver jo også vasket. Tæppefans kan vælge mellem det tyrkiske Hereke, det indiske Ghom og det kinesiske silketæppe.

Tæpper i de ønskede farver og størrelser

Silketæpper fås som dekorative specialfremstillede tæpper, som kunderne kan bestille i en farve efter eget valg og med en individuel blanding af materialer. De behøver ikke at være 100% silke, for der findes også meget spændende blandinger med uld. På grund af de mange kollektioner kan man finde noget for enhver smag og pengepung.

Moderne designertæpper fremstillet af silke og uld

Uld er et godt supplement til silke, fordi det bærer farven. Mischioffs Nilanda Collection er et godt eksempel. Andelen af ​​silke her er 70%, og med Tibey Collection er det 50%. De føles og ser ud som rene silketæpper.

Unikke silketæpper - Sichouk-kollektionen

Sichouk-kollektionen er ekstremt elegant og imponerer med sine filigrandetaljer. Designerne er Sascha og Dani Missio. Med disse tæpper var de i stand til at kombinere klassiske og moderne elementer til udtryksfulde kompositioner.

Silketæpper fra forskellige regioner i verden

I dag bliver de fleste silketæpper håndknyttet i Kina, Indien og Tyrkiet (f.eks. Hereke silketæpper). Derudover er persiske silketæpper kendt for deres fine knudetæthed. I Indien er Kashmir-regionen særligt berømt for sine smukke kashmir-silketæpper, i Tyrkiet er det byerne Hereke og Kayseri. Et persisk silketæppe bærer også dets oprindelse i sit navn. Isfahan, Ghom og Tabriz repræsenterer tæppevævningens udsøgte kunst. Et kinesisk silketæppe eller et orientalsk silketæppe er i dag stærkt inspireret af Hereke- og Ghom-tæppernes mønstre, men er - hvad angår silkekvalitet og binding - på højeste niveau.

Korrekt pleje af dit silketæppe

Hvor dyrebare silketæpper end er, er deres pleje relativt ukompliceret. Regelmæssig støvsugning - mindst én gang om ugen - fjerner støv- og smudspartikler. Vær særlig opmærksom på luvens retning, fordi silketæpper ikke bør støvsuges mod luven. For at beskytte tæppet er det også tilrådeligt at vende det hver sjette måned. Afhængig af tæppets form og rummet, 90 eller 180 grader. På den måde undgås ensidig slitage, og dit silketæppe holder sig smukt i lang tid.

Til mindre pletter er en fnugfri uldklud og varmt vand nyttige til aftørring. Det er vigtigt at fjerne pletten ved at duppe og ikke gnide. Hvis der er trykpunkter, kan de også efterbehandles med en fugtig klud. Gnid blot over det berørte område flere gange i luvens retning. I tilfælde af kraftigere tilsmudsning vil en professionel rengøring få dit tæppe til at skinne igen.

Det rigtige sted til dit silketæppe

I årevis har silketæpper været moderne og bliver stadig mere populære og er altid på mode. Håndværket er af højeste kvalitet, og det forarbejdede materiales eksklusivitet gør det til et stilfuldt og ekstremt værdifuldt boligtilbehør - uanset om det er i store eller små størrelser. Silketæpper er i stand til at sætte ædle præg på en bred vifte af bolig- og indretningsstile, både som vægbeklædninger og på gulvet. Deres farver er strålende, deres materiale skinner blidt, og deres blødhed kan mærkes ved hvert skridt. De glæder både eksperter og tæppefans med deres håndknyttede og fine kvalitet og fylder ethvert rum med et strejf af luksus.

Et håndknyttet moderne silketæppe er kunsthåndværk på højeste niveau. De fineste materialer og høje knudetætheder giver tæppet en uforlignelig kvalitet, komfort og elegance. Vores sortiment tilbyder dig et stort udvalg af silketæpper fra forskellige regioner i verden. Og i mange former, størrelser og farver. Vi svarer gerne på alle dine spørgsmål og rådgiver dig detaljeret på vej til dit skinnende kunstværk af den fineste silke.


 

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Skjul"); } else { $btnReadMore.text("Læs mere..."); } }); });