Nain-tæpper

2865 Tæpper

document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Næppe noget andet håndknyttet tæppe er så værdsat som Nain. Nain-tæpper er blandt Irans fineste kunsthåndværk. Byen ligger på grænsen til en af ​​Irans største ørkener, Dasht-e-Kavir. Næsten ingen har set et Nain-tæppe i hvert fald på billeder.
  

Nain-tæpper og deres egenskaber

Nain-tæpper betragtes som meget ædle persiske tæpper og er kendetegnet ved den fineste kvalitet. Deres luv er moderat høj. De omtales altid kun med fuldstændig kvalitetsklassificering. Kvaliteten af ​​en Nain 12la adskiller sig væsentligt fra kvaliteten af ​​en Nain 4la. "La" oversat fra persisk betyder lag. Det viste tal angiver det nøjagtige antal tråde, der danner en fælles kædetråd. Jo mindre dette tal er, jo tyndere og finere er kædetråden og jo ædlere og mere værdifuldt er Nain-tæppet. Antallet af tråde kan kontrolleres ved hjælp af frynserne, så tre par tråde indikerer et 6la tæppe.

Nain-tæppeværdien afhænger af kvalitetsklassificeringen - antallet af knuder pr. kvadratmeter varierer tilsvarende. Mens en Nain 12la har omkring 200.000 knuder, har en Nain 6la et antal på 500.000 til 900.000 knob. Også her er Nain 4la med en knudetæthed på mere end 1.000.000 knuder den ædleste og mest værdifulde variant. Da sådanne værdifulde Nain-tæpper næsten ikke er håndknyttet i vore dage, er de nu meget sjældne og derfor rigtige samlerobjekter. Med et Nain-tæppe af ren silke stiger værdien tilsvarende.

Nain-tæpperne er blandt de fineste tæppemodeller i verden. De er håndknyttet og har en særlig høj trådtæthed. Dette sikrer en slidstærk overflade med en behagelig fornemmelse. Tæpperne i vores sortiment imponerer med fremragende gangkomfort. Nain-tæpper fås som kort- og langluvede tæpper, alt efter om du foretrækker en langlurvet bløde overflade eller en kortluvet overflade, der let kan rengøres. De persiske tæpper fås i runde, firkantede og rektangulære former. Men vi fører også kompakte løbere og broer, som du kan bruge til at dekorere gange og trappeopgange med. Det specielle ved Nain-tæpper er den kunstfærdigt bearbejdede silke og de detaljerede mønster. Her er de vigtigste fordele ved denne tæppemodel:

  • udførlig og tæt binding
  • kreative farvekombinationer og mønstre
  • kunstnerisk bearbejdet silke
  • fås i mange forskellige størrelser, former og varianter

     

Om forarbejdning af ædle Nain-tæpper

Traditionelt fremstillede Nain-tæpper er håndknyttede og er lavet i lodrette rammer, hvori de lodrette kædetråde og de vandrette skudtråde indsættes. Alt efter den ønskede kvalitet består disse af bomuldsgarn eller silke. Derefter lægges knuderne rundt om kædetråden og skudtråden efter mønsteret. Fremstillingen af ​​sådanne traditionelle Nain-tæpper kræver uldgarn af højeste kvalitet. Silke-indeslutninger sikrer en særlig smuk glans. Produktionen af ​​disse tæpper i høj kvalitet anses for at være ekstremt besværlig. Det er ikke ualmindeligt, at der går måneder, hvis ikke år, før tæppet er færdigt.

Ægte Nain-tæpper er kendetegnet ved en særlig smuk glans. Dette er resultatet af en speciel farvning af garnet. Kun naturlige farver fra plante-, mineral- og insektpigmenter bruges til farvning. Den typiske blå farve, som anvendes til Nain-tæpper, kommer fra indigo-planten. Farverne blandes efter traditionelle opskrifter.

De ædle Nain-tæpper kommer fra fabrikkerne i den persiske oaseby Nain. Modellerne fra den originale Habibian-fabrik bliver fremstillet i subtile farver som hvid, beige og blå. En medaljon placeres normalt på midten, omgivet af blomstermønstre og arabesker. Tæpper uden medaljon er kendetegnet ved fantasifulde designs af blomsterranker og blomster.

Typer af håndknyttede Nain-tæpper

Nain-tæpperne fås i forskellige varianter, afhængig af hvor de er fremstillet. Modellerne fra naboværkstederne Kashmar og Tabas er ligeledes fine og af høj kvalitet. Her er en oversigt over varianterne af Nain-tæpperne:

  • Habibian
  • Kashmir
  • Tabas

 

Elegante Nain-tæpper i høj kvalitet

Hvis du ønsker at berige dit opholdsrum med et visuelt højdepunkt, vil du være interesseret i Nain-tæpper. Disse fintvævede persiske tæpper venter på dig med et kreativt udvalg af farver og varierede mønstre. I webshoppen finder du et bredt udvalg af disse tæpper fra førende mærkevareproducenter. Alle modeller er karakteriseret ved en høj materiale- og forarbejdningskvalitet, så de er nemme at pleje i hverdagen, robuste og holdbare. Tæppets dekorative design fremhæver hvert rum og skaber en indbydende og hjemlig atmosfære. Nedenfor finder du mere information om egenskaber og fordele ved Nain-tæpper.

 

Korrekt pleje af dit Nain tæppe

For at bevare skønheden i dit Nain-tæppe på lang sigt, er en vis grad af pleje nødvendig. Det bør støvsuges regelmæssigt i luvens retning for at fjerne støv og snavs. Det samme gælder bagsiden. Daglig støvsugning er dog ikke nødvendig. For at beskytte luven bør støvsugeren ikke indstilles på højeste niveau.

Væsker og små pletter kan nemt fjernes med en fnugfri uldklud og varmt vand. Her skal du sørge for kun at duppe for at undgå at gnide smuds ind i dybere lag. Det er i øvrigt en helt normal proces, at et Nain-tæppe falmer over tid. Nogle gange kan naturligt slid få dit tæppe til at se endnu smukkere ud. Regelmæssig drejning beskytter tæppet mod kun at blive slidt på bestemte områder. Hvis dit Nain-tæppe trænger til en mere intensiv eller komplet rengøring, anbefaler vi at hyre en professionel fagperson til at rense tæppet.

Nain-tæpper - den fineste og ædleste kvalitet

Hvis du vil forkæle dig selv med et ædelt persisk tæppe til opholdsområdet, kan du have tillid til, at vores stilfulde Nain-modeller er af højeste kvalitet. Der findes et stort udvalg her i butikken, så du finder hurtigt et eksemplar, der passer perfekt til din indretningsstil. Drag fordel af topkvalitet, attraktive priser og hurtig levering.

Hvordan indretter du med et Nain-tæppe?

Som regel er Nain-tæpper ikke specielt store. De har som regel en aflang form og er derfor meget populære som broer og løbere. Vores webshop tilbyder dog også runde Nain-tæpper og dem med et gulvareal på flere kvadratmeter, såsom Nain-tæppet i størrelsen 200 x 300 centimeter.

Nain-tæpper kan med deres smukke farver og ædle mønstre let integreres i ethvert boligkoncept. For eksempel er blå Nain-tæpper eller silkeblå Nain-tæpper særligt populære. Afhængigt af hvad du ønsker, kan de udstråle stilfuld elegance med subtile farver eller sætte et præg med stærke farver. Nain-tæpper er særligt effektive i opholds- og soveområder. Her giver de en høj grad af komfort på grund af deres høje knudetæthed.

Et håndknyttet persisk Nain-tæppe er håndværk på højeste niveau. Det ædle persiske tæppe kombinerer den fineste binding med enestående materialekvalitet og er derfor nok et af de smukkeste tæpper i verden. Vores sortiment tilbyder dig et stort udvalg af unikke tæpper i en bred vifte af kvaliteter, former, størrelser og farver. Når du køber et ægte Nain-tæppe, vælger du et tæppe, som står for tradition, kvalitet og stilfuld elegance. Vi rådgiver dig gerne, så du kan finde dit helt unikke Nain-tæppe.
 


 

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Skjul"); } else { $btnReadMore.text("Læs mere..."); } }); });