1587 Tæpper

document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Køkkentæpper - komfort i det vigtigste opholdsrum

Et tæppe i køkkenet er i starten en ukendt idé for mange mennesker. Som med badeværelset er de fleste af os vokset op med de velkendte usminkede klinkegulve i vores køkkener. Men de tider er for længst forbi. Hvis du ejer et køkken, der byder på lidt plads, bør du overveje at forskønne dette centrale rum i dit hjem. Mange bruger en stor del af deres fritid i deres køkkener. Derfor er det så meget desto vigtigere at kunne gøre dette rum behageligt. Med et gulvtæppe eller en køkkenmåtte kan du forvandle et rent funktionelt rum til en hyggelig madlavningsoase, hvor familien ikke bare spiser noget hurtigt, men også kan lide at mødes i vid udstrækning.
 

Indholdsfortegnelse

 

Køkkentæppe – det hele er et spørgsmål om stil

Hvilket tæppe, du vælger til dit køkken, afhænger primært af din personlige smag. Et Gabbeh tæppe ser lige så godt ud som et orientalsk tæppe eller et persisk tæppe. Der er ikke noget, der ikke passer i. Du kan kombinere et farverigt tæppe med et sort klinkegulv samt et enkelt køkkentæppe med et stilrent linoleumsgulv. Det er ikke anderledes i dit køkken end i stuen, soveværelset eller børneværelset. Alt efter brug skal tæppet passe til dine behov og det respektive rum. Storkøkkener gør sig godt sammen med store køkkentæpper, mens stilfulde løbere passer særligt godt til små køkkener. Hvis rummet tillader det, skaber store tæpper som regel en særlig hyggelig atmosfære. Alt efter smag vil et mindre tæppe naturligvis også passe til dit drømmekøkken. Du kan også kombinere og vælge et andet tæppe i spisepladsen end i den anden halvdel af rummet.

 

Vær ikke bange for syntetiske materialer, når det kommer til køkkentæpper

Køkkenet er et rum, hvor tingene ofte bliver våde, klistrede og smuldrende. Men bare rolig, du behøver ikke at placere dit køkkentæppe i det fjerneste hjørne af rummet, væk fra køkkenområdet. Køkkentæpper fås i adskillige materialer, lige fra uld til syntetiske fibre, der er lette at rengøre. Det er selvfølgelig nemmest, hvis køkkentæppet er vaskbart. Sisal tæpper er eksempelvis meget smudsafvisende, ekstremt robuste og særligt slidstærke. Hvis du beslutter dig for syntetiske fibre, kan dit køkkentæppe vaskes og kan hurtigt og hygiejnisk rengøres uden den store indsats. Du kan også bruge dit tæppe til at opsamle smuds. En løber, som er placeret direkte foran koge- eller vaskområdet, holder vand og fedtstænk væk fra gulvet og er nem at rengøre.

 

Korrekt pleje af dit køkkentæppe er vigtigt

Tæpper til køkkenet kan tåle meget. De bliver især anvendt i madlavningsområdet, men kan godt rengøres, så du vil have glæde af dem i lang tid. Så længe der ikke er fugt på dit tæppe, vil regelmæssig støvsugning være tilstrækkeligt. Er der pletter fra mad eller madlavning, kan du nemt fjerne dem med et køkkenrulle på et syntetisk materiale. Hvis det ikke er nok, så tilsæt lidt varmt vand. Pas på med sisal, for her er det nok at børste pletterne væk. For meget vand er ikke godt. Mange moderne tæpper kan vaskes, hvis det er nødvendigt.

 

Udforsk et bredt sortiment af køkkentæpper

Før du beslutter dig for et tæppe, så tænk grundigt over, hvilke hovedegenskaber det skal have. Vil du bare gerne skabe mere hygge i spisepladsen med et spisestuetæppe, så vælg et produkt, hvis areal i hvert fald er stort nok til, at borde og stole kan passe helt på det. Vil du pifte et ret kedeligt køkkengulv op, så er en lang løber lagt hen over overfladen et rigtigt blikfang som køkkentæppe. Hvis du har børn, så sørg for, at de også kan bruge tæppet til at lege på gulvet. Uanset din beslutning, er alle tæpper velegnede til at skabe mere atmosfære i rummet. Og en regelmæssig ændring gør det hele endnu mere interessant.


 

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Skjul"); } else { $btnReadMore.text("Læs mere..."); } }); });