106 Tæpper

document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Fordyb dig i Mir-tæppernes verden og opdag Orientens kunst. Hvert mønster ligner et maleri og er unikt i sig selv. Mønsteret er det vigtigste træk ved et Mir-tæppe, det kombinerer traditionen fra den provins, det stammer fra, og knytterens passion. Et tæppe fra Orienten legemliggør dermed væverens sjæl og provinsens normer og værdier. En væver bruger op til fire år på et eksemplar. Væverne modtager en designskabelon, der er typisk for provinsen, som de bruger som guide. Denne designskabelon bruges normalt kun én gang og varieres derefter. På landet knyttede nomaderne tæpper uden skabelon, men designet i nabolandsbyerne ligner hinanden. I disse tilfælde ligner tæpperne hinanden i farve og mønster.

Hvorfor skal du vælge et Mir-tæppe?

Konventionelle Mir-tæpper er håndknyttede og kommer hovedsageligt fra den antikke Orient og hører til nomadetæpperne. Produktionen af ​​Mir-tæpper er en slags livsforsikring for væverne og andre aktører, der er involveret i mange produktionssteder. Lokale forbindelser til leverandører og producenter muliggør kortere leveringsruter og hurtigere produktion. Dette regionale netværk opretholdes ved at give det videre fra generation til generation.

Hvilke materialer er Mir-tæppet lavet af?

Klassiske Mir-tæpper er normalt lavet af naturfibre. Naturfibre er opdelt i plante- og animalske fibre. I langt de fleste tilfælde anvendes ny uld, der leveres fra lokale produktionssteder. Alle involverede interessenter i regionen nyder godt af dette. Den forarbejdede nye uld er lugtfri og har et højt fedtindhold. Dette gør tæpperne modstandsdygtige og holdbare. De forarbejdede naturfibre sikrer et afbalanceret indeklima og kan også kombineres med gulvvarme. Udover ny uld bruges andre naturgarner som korkuld, bomuld eller silke.

Hvilke farver har et Mir-tæppe?

Et Mir-tæppe er rigt på farver og nuancer. Farverige tæpper passer ind i næsten ethvert interiør, uanset om det er klassisk og orientalsk eller moderne og enkelt.

Håndlavede tæpper skal udsættes for sollys i mere end en måned for at kunne falme tilstrækkeligt. Denne tid bliver normalt ikke overholdt i forsyningskæden, så det er ikke underligt, at tæpperne i dit hjem falmer. For at sikre at tæppet falmer jævnt, bør det roteres hvert andet år. I nogle tilfælde får tæppet først sin endelige farve efter ti år.

Velegnet til ethvert interiør

Håndlavede tæpper kommer i alle konventionelle former. Rektangulære tæpper er de mest almindelige. To specifikationer af rektangulære tæpper er firkantede tæpper og smalle lange tæpper kaldet "tæppeløbere". Runde tæpper og ovale tæpper er derimod meget sjældnere.

Mir-tæpper ser flotte ud i alle rum. Det tidløse, orientalske design overlever alle tidsaldres trends. De kan lægges ud i næsten ethvert rum, hvad enten det er i den lyse stue eller i det hyggelige soveværelse. Selv pletter er nemme at fjerne. De fantastiske mønstre får mindre pletter til at fremstå usynlige. I modsætning til grove højluvede tæpper, såsom shaggy-tæpper, er Mir-tæpper meget fine og har en kort luv. Det betyder, at disse tæpper også kan hænges op på væggen som værdifuld udsmykning. Bring orientalsk kultur ind i dit hjem og hyld vævernes kreativitet og mange års hårde arbejde.

Mir-tæpper er en investering for fremtiden. Lad dig ikke afskrække af de høje priser. Klassiske Mir-tæpper er alle pengene værd pga. deres lange holdbarhed. Med regelmæssig pleje og rengøring kan tæpperne videregives i generationer. Derudover er de relativt stabile i pris og taber kun lidt værdi. 

Unikke mønstre

Tæppevævernes udfører et omhyggeligt manuelt arbejde for at frembringe de smukke designs, der gør et Mir-tæppe så værdifuldt. Hvert mønster er unikt i sig selv, og alligevel er der affiniteter inden for en tæppefamilie. Mir-tæpper får enkle, moderne møbler til at fremstå mere livlige gennem de mange forskellige farver og mønstre og sikrer dermed en mere behagelig atmosfære.

Høj kvalitet for pengene

Hvert af vores tæpper bliver underkastet et omhyggeligt kvalitetstjek og vurderet. Først efter vellykket test afleveres vores tæpper til salgsafdelingen. Du kan derfor uden bekymringer købe dit tæppe i vores webshop, og hvis du ikke kan lide det, så send det gratis retur indenfor 31 dage.


 

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Skjul"); } else { $btnReadMore.text("Læs mere..."); } }); });