929 Tæpper

document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

 

Den rigtige størrelse

Planlægger du at købe et nyt tæppe? Køb den rigtige størrelse. For at skabe perfekte proportioner i rummet kan et stort eksemplar ofte være et bedre valg. Hvis tæppet er for lille, vil rummet fremstå trangt, og møblerne kommer ikke til sin ret.

Skal du have et stort tæppe, er et orientalsk tæppe ideelt. De udfolder sig på strålende og magisk vis i alle rum. Tæpper fra Orienten findes i mange varianter. Du kan få Gashgai (oprindeligt knyttet af nomader) som et lille tæppe. Det er kendetegnet ved geometriske mønstre. Gabbeh-tæppet er fantasifuldt og farverigt med smukke varme farver. Storslåede silketæpper kommer fra Isfahan.

 

Siddeområdet

Læg tæppet foran sofaen eller lænestolen i stuen. Placer det ikke for langt væk fra siddeområdet. Hvis det er et mindre tæppe, skal du kun sætte stolens forben eller sofaen på tæppet. Hvis tæppet er stort nok, kan hele siddeområdet (sofa, sofabord, lænestol) stå på det. Under alle omstændigheder skal tæppet være 15 til 25 cm bredere end dine møbler. 

Et persisk tæppe er også ideelt til siddeområdet. Persiske håndknyttede tæpper er enestående og fås i mange varianter. Du kan fx få tæppet med geometriske mønstre i lys rød, blå, sort og guld. Motiverne er klassiske, men fortolket på en moderne måde i forhold til størrelse og farve.
Med deres højkvalitetsuld og varme, rige plantefarver harmonerer orientalske tæpper perfekt med nutidens indretningsstil. Et moderne møbel på et klassisk tæppe kommer til sin ret på en helt anden måde.

Spiseområdet

Store flade tæpper er særligt velegnede til spisestuen. Det er ideelt, hvis hele spisebordssættet kan stå på det. Det skaber et smukt og harmonisk udtryk. Beregn 70 cm fra bordkanten til at flytte stolene frem og tilbage. Kortluvede tæpper med en luvhøjde på op til 1,5 cm har den fordel, at de nemt kan støvsuges. Tæpper opdeler rummet og understøtter et åbent stue-spisestuekoncept.                     

Store persiske tæpper i mange flotte farver og mønstre er også ideelle til spisestuen. De er lavet af fåreuld i høj kvalitet og kan nemt støvsuges. En mønstret kelim med blomsterdesign vil også se smukt ud under dit spisebord. Hvis farverne er lyse og farverige, kan du matche dem med bordpynten. Ensfarvede tæpper er mere velegnede til stole med meget stærke mønstre.

Soveværelset

Bløde tæpper med en luftig luv (høj luv) passer perfekt ind i soveværelset. I et stort rum kan du placere hele sengen på et tæppe (ca. 200 x 300 cm). Tæppet skal stikke ca 60 cm ud under sengen, så du får varme til dine fødder, når du står op om morgenen.
Hvis rummet er lille, er to løbere til højre og venstre for sengen velegnede. Tæpper skaber en hyggeeffekt og en hjemlig atmosfære.

Tæpper kan også være knyttet i rolige farver ( sort, hvid, brun og beige). Naturfarver er gode, hvis du vil ændre stilen i rummet fra tid til anden. Disse farver går aldrig af mode og er nemme at kombinere.

Persisk fåreuld er hyggeligt, slidstærkt og varmeisolerende. Ulden indeholder naturligt fedt og er smudsafvisende. Tæppet tilføjer hygge og varme til ethvert soveværelse. 

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Skjul"); } else { $btnReadMore.text("Læs mere..."); } }); });