Tæpper Stue

1494 Tæpper

document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Tæpper til stuen

Du vælger tæpper til stuen alt efter rummets stil. I den klassiske stil harmonerer det orientalske tæppe for eksempel med en ægte lædersofa i mørkebrun og reoler af mørkt, massivt træ. Stuen, der er designet på en moderne måde, kan tåle et stort rektangulært bomuldstæppe i lyse farver, mens den landlige stil forstærkes af et rundt uldtæppe.

Fordelene ved tæpper i stuen

I stuen og i alle andre rum har tæpper utallige fordele:

  • varme fødder
  • beskyttelse af parket, laminat og lignende
  • lydisolering
  • dekoration
  • lav pris i forhold til en dyr parket
  • nem rengøring

Hvor stort skal et tæppe være i stuen?

Det afhænger af den rigtige størrelse: Hvis tæppet er for stort, får det rummet til at se mindre ud. Vælger du et tæppe, der er for småt, vil det hurtigt se alt for lille ud i dit hjem.     

Rektangulære tæpper: Sæt en rektangulær model eller en løber foran en enkelt sofa eller i et langt rum for at opnå det bedste resultat.

Firkantede tæpper: Et firkantet tæppe runder siddeområdet harmonisk af med sofa, lænestol og sofabord. Gulvtæppet kan ligge foran møblerne, eller du kan placere møblerne på tæppet, hvis du har en større model.

Runde og ovale tæpper: Dit runde spisebord ser godt ud, når det er indrammet med et rundt tæppe. Hvis du har meget plads i din stue, vil runde tæpper fange øjet og sætte liv i landskabet og løsne op i rummet. Ovale tæpper vil se smukke ud sammen med dit ovale spisebord.

Forskellige tæppedimensioner: Du kan få tæpper i størrelser fra 60 x 90 centimeter op til 300 centimeter eller endda som tæppe i stuen. Du har valget mellem de sædvanlige faste størrelser eller du bestemmer efter din ønskede størrelse efter længde og bredde, som passer bedst til dig og din lejlighed. Diametrene på runde tæpper spænder fra 70 centimeter til 400 centimeter.

Hvordan placerer jeg stuetæppet?

Med den rigtige placering skaber du et behageligt billede og vælger de steder, hvor tæppet ligger bedst efter dets materiale og fordele.     

I stuen er sofaen og skabet som regel toneangivende. Hvis du har valgt dit gulvtæppe så stort, at alle møblerne skal stå på stuetæppet, så sørg for, at hvert møbel står helt på gulvbelægningen.     

Undtagelsen er sofaen, som kun kan stå på gulvtæppet med forbenene. Sofabordet hører til midt på gulvtæppet. Det giver en god harmoni, når tæppet er cirka 20 til 30 centimeter bredere til højre og venstre end møblet.    

I små rum skal du lægge dine tæpper, så det kan fungere. Placer det mellem de enkelte møbler og stil kun sofabordet på stuetæppet.     

Tæppets størrelse afhænger i høj grad af størrelsen på din stue. I mindre stuer, som har en størrelse på 15 til 20 kvadratmeter, løsner tæppet sig, hvis kun sofabordet er placeret på det. Er rummet lidt større, kan siddemøblet stå med forbenene på gulvtæppet. Store rum giver dig mere designfrihed. Du kan for eksempel indrette hele dit siddeområde på et stort stuetæppe, der måler 300 x 400 centimeter.  

Hvordan passer jeg på mit tæppe?

Med dagligt slitage skal dit stuetæppe tåle meget. Producenterne giver instruktionerne og de første anbefalinger til pleje af fibrene. For at bevare skønheden og have noget af dit tæppe i lang tid, bør du ikke forsømme rengøringen og producentens anvisninger.     

Støvsugeren er din nærmeste allierede. Regelmæssig støvsugning for at fjerne støv og snavs fra tæppet betaler sig. Forskellige dyser og børster til kort- eller langluvet tæpper vil hjælpe dig med dette.    

Sker der et uheld med kaffe, te eller rødvin, skal du behandle pletterne med det samme, så de ikke kan tørre ind. Sug væsken op med en bomuldsklud eller et stykke køkkenrulle og dup derefter resten af ​​med en fugtig klud. Undgå at gnide for at undgå at gnide snavset dybere ind i stoffet og beskadige fibrene.     

Tunge møbler efterlader buler i tæppet. Læg isterninger på stedet og lad dem tø op der, så fibrene retter sig op igen. Så børster du gulvtæppet igen.     

Bagepulver har en magisk virkning mod dårlig lugt. Det neutraliserer og binder lugte. Fordel pulveret jævnt og lad det stå natten over. Om morgenen støvsuger du tæppet, og du har frisk luft i stuen igen.    
  

Konklusion

Stuetæpper er på samme tid hyggelige og anvendelige, hvilket gør din stue til et hyggeligt tilflugtssted.     

Bomuldstæpper tåler også hårdt brug. Mikrofiber- og polyestertæpper er fugtafvisende og smudsafvisende. Uldtæpper varmer, er bløde og skaber et sundt indeklima. Naturfibre som sisal har den fordel, at de er robuste og slidstærke.     

Der er en bred vifte af former at vælge imellem, uanset om de er rektangulære, ovale, firkantede eller runde. I små stuer er det bedst slet ikke at placere dine siddemøbler på gulvtæppet eller kun halvvejs. Store rum muliggør, at du kan være langt mere kreativ.    

Et orientalsk tæppe passer perfekt til en klassisk indretningsstil, mens det røde kortluvede tæppe harmonerer med dit moderne interiør og det cremefarvede uldtæppe er perfekt, hvis du foretrækker en landlig boligstil.

Hos Morgenland Tæpper kan du købe dit foretrukne stuetæppe online og få det leveret indenfor 2 dage.


 

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Skjul"); } else { $btnReadMore.text("Læs mere..."); } }); });